Presentation

Äggtempera är en färg som torkar precis lagom fort för för mig – i kombination med meditation och skrivande bildar det mitt konstnärliga uttryck.
Ateljén har jag i vår ladugård, där tidigare Galleri Håfors huserade och innan dess kor, hästar och grisar. Använder mig av den speciella stillheten på platsen ihop med sagor, poesi eller musik för att locka fram min egen röst och uttryck. Ibland låter jag vilda undermålningar guida skapandet av en bild som abstrakt gestaltar ögonblicket och stämningen eller blir ett porträtt. Ibland blir det vilda direkt en symbol som talar så starkt att penslarna efter dansen på duken får vila. 15 minuter eller 15 år, jag vet aldrig hur lång graviditet en bild behöver för att födas.
Inspirerande lärare jag haft är Astrid Sylvan och Lasse Andreasson, i tempera – metod och färgens materialitet. Channa Bankier och Marie Lindberg DeGeer i porträttmåleri samt Ingela Berntsson, Lars Andersson Bjönni och Agneta Andrén i konsten att leva som konstnär. Har sedan 2004 haft årliga separatutställningar på Håfors under sommarmånaderna och med jämna mellanrum deltagit i Bohussalongen och andra samlingsutställningar i närområdet.
2019 samlade jag mina texter i en bok – Sätt färg på ditt arbetsliv inifrån och ut, en handbok för ökad kreativitet i vardagen. Där delar jag med mig av mitt förarbete till måleri och skrivande, som övningar för närvaro, känslomedvetenhet, öppet betraktande, att våga släpa kontrollen och hur jag tränar nyfikenhet. Det är alltihop viktiga delar av min skapelseproceess och tillämpbart för att skapa sitt eget ”självporträtt” med hjälp av alla delar av ett liv.

Kontakt