Presentation

Rötter i Frankrike och Belgien, fotspår och utställningar i Göteborg, Norra Bohuslän, Stockholm, Provence och Skåne. Konstnärligt verksam sedan 1992.

 

OM ÅRETS PRODUKTION

Vid nya årets början lyssnade jag in på ett samtal mellan två vuxna män, och som så ofta annars gällde det kärlek och relationer. ”Vi borde ha fler ord för kärlek” sa den ena buttert. ”Grekerna hade det” mumlade den andra. Och så blev jag påmind igen om de grekiska begreppen agape, pragma, eros, ludus, philautia och philia – dessa till synes helt nödvändiga distinktioner inom det allomfattande fenomenet kärlek. Och jag håller nog med, svenska språket skulle nog vinna på att ha lite fler ord för något så viktigt. Franskan, mitt modersmål, verkar faktiskt också lite fattigt på den fronten. Ryktet till trots.

 

Så nu undrar jag stilla: kan vi ens hänvisa till ord, eller bilder för den delen, om vi vill sammanfatta allt vi menar när vi menar kärlek? För kanske är ju varje individ inom människosläktet, djurriket och växtriket en helt unik manifestation av kärlek. Och i så fall borde ju varje handling och varje rörelse som dessa individer utför också vara det. Alltså: tänk om varje vibration från varje pianosträng i varje pianosonat är kärlek. Eller varje penseldrag som någonsin utförts. Eller varje tryck med min häftpistol. Det är en hisnande tanke.

 

Alors. Med detta i tankarna har jag jobbat dag och natt i min nya ateljébostad på Skärkäll. Det verkar ha blivit ett antal större och mindre dukar, samt lite experiment med träskulpturer.

 

Kom gärna och hälsa på! Soyez toujours les bien venus.

Kontakt

 Skärkäll västra 5

(Ring gärna för besök i min ateljé på andra tider än under Kvirr)