Bildkonstnär

 

Presentation

Mina erfarenheter är mångskiftande, mitt känsloliv splittrat, mina njutningar oerhörda, min trötthet stor – liksom min trädgård, mina barn många, min hemlöshet markant – så även min hemkänsla, mina hemligheter oräkneliga, mina laster åtskilliga, mina synder skall vi inte tala om… Ändå kommer folk och säger: ”Dina bilder är ju inte LIKA”. Åt helvitti, säger jag!

För närvarande målar jag med oljefärg. (Akvarell lockar ibland). Min formella bild- och målarutbildning har jag fått i Gerlesborgsskolans regi – i Bohuslän, i Stockholm och i Provence. (Dessutom har jag 50 poäng i Konstvetenskap – som det så vackert heter – vid Gbgs universitet). Medlem i KRO.

Det händer att jag genom målandet hittar den målning jag söker i målandet. Så som den vid ett visst ögonblick för första gången framstår på duken, känner jag igen den – eller snarare känslan den förmedlar – och kan sluta bearbeta duken. Inte sällan blir det en annan målning än den, mot vilken jag först trodde mig vara på väg. Att tala om målningar blir ofta nog inte ens fel.

Kontakt

(Ring gärna om du vill besöka min ateljé på andra tider än under Kvirr)