Textilkonstnär

Presentation

Mitt viktigaste uttrycksmedel har blivit Broderiet. Jag är fortfarande nyfiken på hur stygnen och trådarna kan användas / tänjas för att berätta. Jag vill överraska mig själv med mina stygn.Det är svårt. Men när det händer blir jag upprymd.

Verkligheten-Samtiden tränger sig in i sinnet – oroar.

När jag broderar vill jag fånga idéer, associationer, ”gudagnistor”,som kommer plötsligt och svävar drömlikt i sinnet ett tag, innan de försvinner.

Broderandet tar tid, på så sätt stygnar jag fast reflexionen, gör den synlig.

 Jag löser inga världsproblem med mina stygn, men något stillar jag sinnets oro när den kan omvandlas till skapande.

 De senaste somrarna har inga blomakvareller blivit målade, några finns fortfarande kvar och nu till sommarn…DÅ!

Sedan 2006 driver jag ett broderiprojekt i Rajasthans öken i Indien, det beskrivs i boken VATTEN OCH ÖKEN ett konstprojekt om broderi, överlevnad och kvinnors arbete. www.heidruns.se Där ingår mina egna arbeten och de broderier som kvinnor och flickor gör om sin vatten- och vardags-verklighet. www.mahila.se  info, blogglänk, film, butik. Jag kommer att visa och sälja indiska broderier. Men nu är vårt årliga resande över. Engagemanget för kvinnor och flickor i byn finns kvar genom föreningen Mahilas Vänner (mahila = kvinna)                                                                                       Nu söker jag nya vägar för mitt eget konstnärliga arbete. En del av det nya visar jag nu – men vill inte gärna sälja!

Kontakt

Telefon: 0523 541 70 

0703 180972

elsa.agelii@gmail.com

Hogslätts vänboende
Övre Hogslättsvägen 14K
45748 Hamburgsund